برگزاری هشتمین جلسه کمیته پایش محصولات زراعی و باغی استان در مرکز تحقیقات و آموزش گلستان

هشتمین جلسه کمیته پایش و پیش آگاهی محصولات زراعی و باغی استان در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان برگزار گردید.


به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در این نشست که با حضور پژوهشگران این مرکز و کارشناسان دستگاه ها و بخش های مرتبط از جمله معاون بهبود تولیدات گیاهی و مدیران و کارشناسان ستادی سازمان جهادکشاورزی استان، معاون و کارشناس اداره کل هواشناسی، معاون امور آب منطقه ای استان و رئیس صندوق بیمه محصولات کشاورزی انجام شد با توجه به ارائه آخرین گزارش وضعیت محصولات زراعی و باغات استان توسط مدیران ستادی حاضر، اهم تصمیمات و توصیه های فنی پیشنهادی از سوی پژوهشگران این مرکز به شرح زیر اعلام گردید:
۱- با توجه به بارندگیهای پیش رو و پیش بینی افزایش ۰.۵ تا ۱.۵ درجه ای دما نسبت به دوره بلندمدت طی ماههای آذر و سه ماهه زمستان کشت کلزا تا ۱۰ آذر ماه تمدید گردید
۲- در کشتهای تاخیری کلزا در زمان باقیمانده موارد ذیل رعایت گردد:
• تنظیم فاصله خطوط کشت کلزا بین ۱۲ تا حداکثر ۱۸ سانتیمتر
• افزودن یک کیلو بذر اضافی به میزان توصیه شده (۴ کیلو در هکتار) و ضدعفونی بذور با حشره کشهای مناسب
• استفاده از رقمهای زودرس تر
• استفاده از کودهای فسفاته، پتاسه ، گوگردی و یک سوم ازت مورد نیاز قبل از کشت
• استفاده از کودهای زیستی محرک رشد بصورت بذرمال
• استفاده از ادوات کشت مناسب همچون ریزدانه کارها و کمبینات
• استفاده از روشهای کم خاک ورزی بمنظور حفظ بقایای گیاهی و رطوبت خاک
۳- بازدید مستمر از مزارع کلزا و در صورت مشاهده کک نباتی با مشورت کارشناسان اقدام به مبارزه شیمیایی با سموم دیازینون و مالاتیون
۴- استفاده از کود هیومیک اسید در مرحله ۴ تا ۶ برگی کلزا بصورت کود آبیاری یا محلولپاشی
۵- اجرای عملیات کشت گندم در استان با توجه به بارندگیهای پیش رو و توصیه در خصوص:
• مصرف بذور استاندارد و ضدعفونی شده
• رعایت میزان مناسب بذر
• استفاده از کودهای فسفاته، پتاسه ، گوگردی و یک سوم ازت مورد نیاز قبل از کشت
• استفاده از روشهای کم خاک ورزی بمنظور حفظ بقایای گیاهی و رطوبت خاک
• انجام کشت مکانیزه با ادوات مناسب کشت
۶- محصول ارقام دیررس مرکبات از ۱۰ آذر به بعد برداشت شود.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های ستاره دار را پر کنید. *

*

معادله‌ی امنیتی * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.