سخنرانی دکتر فرجی رییس مرکز تحقیقات و آموزش گلستان در جشن تولید و خوداتکایی گندم استان

به منظور تجلیل از گندم کاران استان گلستان جشن تولید و خوداتکایی گندم روز جمعه یکم شهریور ماه ۱۳۹۸ در گنبد کاووس برگزار و دکتر ابوالفضل فرجی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان در این آیین سخنان خود را ارایه داد.


به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، در این برنامه که هدف از آن برگزاری جشن تجلیل از گندم کاران، بویژه کشاورزانی که گندم خود را به موقع به مراکز خرید اعلام شده از سوی دولت تحویل داده اند انجام شد و با حضور دکتر مهاجر رییس سازمان جهادکشاورزی، دکتر فرجی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، مدیران صنعت، معدن و تجارت (صمت) گلستان، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی، فرمانداران، جمعی از مسولان استانی و شهرستانی، خبرنگاران رسانه های گروهی و بویژه کشاورزان گندم کار استان، به همت سازمان جهادکشاورزی استان، اداره کل غله استان و با مشارکت کارخانه آرد کوثر شهرستان کلاله برگزار شد، از ۳۰۰ گندم‌کار برتر استان با اهدای لوح سپاس و مدال افتخار تجلیل شد.
دبیر نخستین جشن برداشت گندم گلستان در این مراسم، تجلیل از مقام گندم‌کاران و ارزش نهادن به تلاش این قشر را که نقش مهمی در تامین نان مردم به عنوان رزق اساسی جامعه دارند را از اهداف اصلی برگزاری این جشن دانست و اظهار داشت: تجلیل از فعالان بخش کشاورزی یک ضرورت است که بایستی همواره مورد توجه مدیران قرار گیرد.
مرتضی جلیل‌وند گفت: استان زرخیر گلستان در تولید گندم کشور جایگاه ویژه ای دارد و در صورت حمایت دولت و انجام عملیات بهزراعی توسط کشاورزان، قادر به تولید حداقل دو میلیون تن از این محصول استراتژیک است.
وی افزود: گندم کالایی استراتژیک است و باید نگاه ویژه ای به آن داست زیرا خودکفایی در تولید این محصول، تحریم های دشمنان را خنثی می کند.
دراین آیین دکتر فرجی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز در سخنانی به فعالیت های ۶۰ ساله این مرکز در برنامه های مختلف از جمله تولید و تکثیر ارقام مختلف بذر گندم در کشور و استان اشاره کرد و گفت: درسایه و روند این اقدامات، تولید گندم از دو تن در هکتار به هفت تن افزایش یافته است.
دکترابوالفضل فرجی دستیابی محققان به ژن های برتر گندم و ورود تکنولوژی و نهاده‌های شیمیایی را از دیگر عوامل موثر در افزایش تولید در واحد سطح ذکر کرد و افزود: البته تولید بالای هفت تن گندم در هکتار بیشتر توسط کشاورزان پیشرو و برتر و نیز در ایستگاه‌های تحقیقاتی به دست آمده است.
وی بابیان اینکه در ۶۰ سال گذشته و به طور میانگین هر سال ۴۰ کیلوگرم به تولید گندم در هر هکتار توسط کشاورزان گلستان اضافه شده است، گفت: این میزان تولید گندم در واحد سطح در حالی است که درصد مواد آلی موجود در خاک گلستان از بالای دو درصد به یک درصد کاهش یافته و ۹۰ درصد آفات و بیماری های کشوری این محصول در استان وجود دارد.
وی، تحقق تولید دو میلیون تن گندم در گلستان را در صورت افزایش ارتباط کشاورزان با مراکز تحقیقاتی و خدماتی جهادکشاورزی، کمک به افزایش مواد آلی خاک، سرمایه گذاری در زیرساخت‌های بخش کشاورزی و استفاده از روش های نوین آبیاری را دور از انتظار ندانست.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان با اشاره به وجود ۱۰ هزار نمونه ژرم پلاسم گندم آبی در استان گلستان، این میزان بذر را پشتوانه ژنتیکی خوبی برای تولید این محصول استراتژیک دانست و از تکثیر و تولید ۳ تا ۴ رقم جدید گندم دیم مقاوم به شوری و خشکسالی در این استان تا دو سال آینده خبر داد.
استان گلستان با دارا بودن ۶۳۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از استان های مهم تولیدات کشاورزی کشور است که هر ساله نیمی از اراضی آن به کشت گندم اختصاص می یابد و در تولید این محصول رتبه های دوم تا سوم کشور را دارد.