سمیرا شاملی در برنامه انتقالیافتههای تحقیقاتی چغندرقند که مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان برگزار کرد مهمترین عوامل بیماریزا برای چغندرقند را معرفی کرد.
به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در این برنامه که باهدف بهروزرسانی و ارتقای دانش فنی بهرهبرداران، تولیدکنندگان و کارشناسان بخش کشاورزی برگزار شد، آخرین دستاوردهای پژوهشی ارائه شد.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی در این خصوص گفت: سازگاری زراعت چغندرقند با شرایط آب و هوایی متفاوت، امکان توسعه کشت آن را در مناطق مختلف اقلیمی فراهم نموده است، اما حضور عوامل بیماریزای گیاهی میتواند موجب کاهش تولید و بروز خسارت در مزارع چغندرقند گردد.
شاملی در این خصوص گفت: عوامل بیماریزا میتوانند به اندامهای زیرزمینی و همچنین اندامهای هوایی چغندرقند حمله کرده و خسارت وارد کنند.
ایشان در ادامه گفت: قارچها، ویروسها، نماتدها و باکتریها مهمترین عوامل بیماریزای چغندرقند هستند که میتوانند سبب پوسیدگی بذر، پوسیدگی و از بین رفتن ریشهها، مرگ گیاهچه، انسداد آوندها، از بین رفتن غدهها، بروز انواع لکه برگیها و …. شوند؛ لذا ضرورت دارد جهت رساندن تولید زراعت چغندرقند به پتانسیل واقعی آن، نسبت به شناسایی عوامل بیماریزای چغندرقند و مدیریت صحیح و اصولی بیماریها اقدام کرد.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان GANRRC