فعال‌سازی ظرفیت زنجیره گیاهان علوفه‌ای و ضرورت تغییر الگوی کشت در مواجهه با بحران آب در استان گلستان

استان گلستان به دلیل برخورداری از اراضی زراعی مستعد، همواره به عنوان یکی از کانون‌های تولید محصولات زراعی و پروتئینی کشور شناخته شده و نقش حیاتی در تأمین امنیت غذایی ایفا می‌کند. با این حال، تداوم تنش‌های اقلیمی و فشار مضاعف بر منابع محدود، بخش دامپروری و کشاورزی استان را در معرض تهدید جدی قرار داده است. در پاسخ به این چالش‌های ساختاری، نشست هم‌اندیشی تخصصی پیرامون تولید و بهره‌برداری از زنجیره گیاهان علوفه‌ای، با حضور گسترده محققان، کارشناسان بخش اجرا، کشاورزان پیشرو، دامداران صنعتی و نمایندگان اتحادیه‌های دامی، در سالن پروفسور ارشاد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان برگزار شد.
به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، هدف اصلی از برگزاری این هم‌اندیشی، ارائه یک نقشه راه علمی و اجرایی برای فعال‌سازی کامل ظرفیت‌های بومی استان در تولید علوفه‌های پایدار بود و حاضران ضمن تبیین بحران، بر ضرورت بازتعریف الگوی تولید علوفه در گلستان تأکید شد.
اعضای جلسه، به‌اتفاق آرا بر فعال‌سازی ظرفیت، مسیر اجتناب‌ناپذیر پایداری تأکید کردند و جمع‌بندی گفتگوهای ارائه شد در این نشست، به‌وضوح نشان داد که استان دارای ذخیره علمی و فنی غنی از ارقام علوفه‌ای مقاوم به خشکی و شوری (مانند سورگوم، ماش علوفه‌ای، کوشیا و…) است که پتانسیل مرتفع‌سازی نیاز علوفه استان را دارند. با این حال، استفاده کامل از این پتانسیل‌ها، فراتر از مرحله تحقیقات، نیازمند یک اراده جمعی و تغییرات ساختاری در مدل‌های اقتصادی است.
“ضرورت بهره‌برداری از ظرفیت گیاهان علوفه‌ای” که در این نشست مورد تأکید قرار گرفت، تنها زمانی محقق خواهد شد که موانع اقتصادی از طریق سیاست‌های حمایت هدفمند (قیمت تضمینی) و زراعت قراردادی رفع شده و یک ساختار فرماندهی مشترک (اتاق فکر مشترک) برای همسویی تحقیقات، ترویج و تقاضای بازار دامپروری ایجاد شود. پیوند قاطع این سه ضلع زنجیره، تنها راه تضمین پایداری صنعت دامپروری و امنیت غذایی استان در شرایط چالش‌برانگیز اقلیمی است.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های ستاره دار را پر کنید. *

*

معادله‌ی امنیتی * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.