گام بلند مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان در جهت امنیت غذایی کشور؛ باقلا بدون تانن جایگزین بومی ۲۰ درصد از کنجاله سویا و دانه ذرت وارداتی می‌شود

در نشستی با حضور دکتر جهانفر دانشیان، قائم‌مقام و مشاور معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، دکتر فاطمه شیخ، معاون پژوهشی و محقق به‌نژادی حبوبات مرکز تحقیقات کشاورزی استان، رضا نظری، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان، حسین عمرانی رئیس بخش تحقیقات علوم دام و کاظم یوسفی عضو هیات علمی و محقق تغذیه طیور، کارشناسان زراعت و تولیدات گیاهی، نمایندگان تشکل‌های دام و طیور و نماینده شرکت پیشگامان به عنوان بخش خصوصی، دستاورد علمی مرکز در زمینه جایگزینی ۲۰ درصدی کنجاله سویا بدون افت عملکرد بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، در این جلسه، دکتر فاطمه شیخ با تشریح دستاوردهای علمی و پژوهشی این طرح اظهار داشت: باقلا بدون تانن به عنوان یک لگوم پاییزه و به دلیل حذف مواد ضدتغذیه‌ای در فرآیند به‌نژادی، یک منبع پروتئینی بسیار باارزش محسوب می‌شود و نتایج پژوهش‌های انجام‌شده در این مرکز به‌طور مشخص نشان می‌دهد که این محصول قابلیت جایگزینی تا ۲۰ درصد از کنجاله سویا در جیره دام و طیور را بدون هیچ‌گونه افت عملکردی دارا می‌باشد، دکتر کاظم یوسفی مزایای استفاده از دانه باقلا در جیره طیور را تشریح کردند.
دکتر جهانفر دانشیان، قائم‌مقام معاون پژوهشی سازمان تات، با ترسیم چشم‌انداز کلان امنیت غذایی کشور تصریح کرد: وابستگی کامل صنعت دام و طیور کشور به نهاده‌های وارداتی، یک ریسک بزرگ استراتژیک است که در شرایط نوسانات ارزی و تحریم‌ها، می‌تواند کل زنجیره تأمین پروتئین کشور را با بحران مواجه کند.
وی با تأکید بر تکالیف برنامه هفتم توسعه افزود: ما بر اساس اسناد بالادستی موظفیم با تکیه بر توان داخلی و دانش بومی، سبد پروتئینی دام و طیور را بومی‌سازی کنیم و باقلا بدون تانن به عنوان یکی از بهترین گزینه‌های پیش‌رو، می‌تواند این خلاء را پر کند.
رضا نظری، معاون بهبود تولیدات دامی استان نیز با اشاره به سهم ویژه استان گلستان در تولید مرغ گوشتی و تخم‌مرغ، بر آسیب‌پذیری این صنعت در برابر نوسانات ارزی تأکید کرد و خواستار مدیریت این ریسک با همت همه دستگاه‌ها و تکیه بر تولید داخل شد.
با توجه به نزدیک شدن به فصل کشت این محصول، راهکارهای عملیاتی برای مدیریت زنجیره تأمین از مزرعه تا کارخانه خوراک دام مورد بحث قرار گرفت و در پایان این نشست، چهار مصوبه در راستای توسعه این محصول استراتژیک مصوب شد.

Lavc58.54.100

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های ستاره دار را پر کنید. *

*

معادله‌ی امنیتی * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.