ایستگاه تحقیقات مراوه تپه

ایستگاه مراوه‌تپه در شمال‌شرقی شهرستان گرگان در فاصله ۲۶۰ کیلومتری از این شهرستان و در کیلومتر ۸۰ محور کلاله به مراوه‌تپه و در مجاورت روستای چناران واقع شده است. مساحت کل ایستگاه ۱۰ هکتار و در سال  ۱۳۷۰ تأسیس شد. اقلیم منطقه نیمه‌خشک و بارندگی متوسط سالیانه ۳۵۰ میلی‌متر می‌باشد.
این ایستگاه در موقعیت ۵۱  و  ۳۷ عرض‌شمالی و ۴۷  و  ۵۵  طول‌شرقی در ارتفاع ۴۳۰ متراز سطح دریا قرار گرفته است. اقلیم منطقه با استفاده از روش آمبرژه نیمه‌خشک و بارندگی متوسط سالیانه ۳۵۰ میلی‌متر و متوسط درجه حرارت سالیانه ۱۸ درجه سانتیگراد و خاک منطقه لس با بافت سیلتی‌لوم و اسیدیته حدود ۷/۴ می‌باشد.
این ایستگاه معرف بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از تیپ گیاهی گونه‌های مهم و خوش‌خوراک منطقه بوده که وظیفه اصلی آن حفظ ژنتیکی گونه‌های مهم در برابر تغییرات محیطی می‌باشد. اجرای طرح‌های مهم مرتعی شامل پایش اکوسیتم مرتعی، بررسی فنولوژی انواع گونه‌های مرتعی، شناسایی، بررسی پراکنش، تولید و فراوانی گیاهان مرتعی، بررسی و مقایسه کشت گونه‌های سازگار، ارزیابی مراتع و بررسی تأثیر قرق در وضعیت و گرایش از جمله طرح‌های اجرا شده و یا در دست اجرای این ایستگاه می‌باشد اجرای کلاس‌ها و پروژه‌های آموزشی برای دانشجویان، بهره‌برداران و مرتع‌داران از دیگر وظایف مهم این ایستگاه می‌باشد.
با توجه به شرایط اقلیمی موجود در ایستگاه محل اجرا طرح تحقیقاتی در زمینه گرایش‌های تحقیقاتی منابع طبیعی و آبخیزداری منجمله ارزیابی مراتع استان گلستان تعیین علوفه مرتعی قابل برداشت در شرایط مختلف سایت چناران و  سایت پاشایلوق و تغییرات وضعیت مرتع به منظور دستیابی به روش مناسب برای تعیین وضعیت و گرایش اکوسیستم‌های مرتعی در دست اجرا می باشد.
اهداف تحقیقاتی پژوهشگران و محققین مجریان پروژه و طرح‌های تحقیقاتی ملی و استانی در ایستگاه مراوه‌تپه:
1- مطالعات گیاه شناسی و خاک منطقه.
2- مطالعات سیر توالی و تواتر پوشش گیاهی.
3- بانک ژن گیاهان و حفظ ذخائر ژنتیکی و توارثی گیاهان این منطقه.
4- اثرات قرق بر پوشش گیاهی منطقه و تغییرات آن در شرایط چرا و بدون چرا.
5- مطالعات متوالی خاک و تغییرات کیفیت خاک.
6- مطالعات تغییرات کیفی و کمی آب در مناطق شور و قلیا.
لذا تا کنون بیش از ۲۰ طرح تحقیقاتی در زمینه‌ها  و موضوعات مختلف جنگل، مرتع و حفاظت خاک و آبخیزداری به مرحله اجرا در آمده و گزارشات نهائی آنها، ارایه و ثبت شده است.