مدیریت زراعی، از مهم‌ترین عوامل برای بهبود و افزایش تولید در زراعت حبوبات دیم است - اردیبهشت ۱, ۱۴۰۴

مدیریت زراعی، از مهم‌ترین عوامل برای بهبود و افزایش تولید در زراعت حبوبات دیم است

محمد برزعلی در برنامه انتقال‌یافته‌های تحقیقاتی حبوبات، مدیریت زراعی مناسب را از مهم‌ترین عوامل مؤثر و کلیدی برای بهبود و افزایش تولید در زراعت حبوبات دیم برشمرد.
به گزارش روابط‌عمومی و روابط بین‌الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، برزعلی در این خصوص گفت: به طور کلی وضعیت آب‌وهوا و میزان بارندگی، منابع تأمین رطوبت خاک، رعایت تناوب، استفاده از ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی، طرز تهیه زمین به‌منظور ذخیره‌سازی رطوبت در خاک و استفادهٔ صحیح و به‌موقع از نهاده‌ها (بذر اصلاح شده، کود، سم، ماشین‌آلات مناسب و…) و به بیان دیگر مدیریت زراعی مناسب از مهم‌ترین عوامل مؤثر و کلیدی برای بهبود و افزایش تولید در زراعت حبوبات دیم است.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات زراعی و باغی همچنین گفت: در کنار عوامل مذکور داشتن مهارت و دانش دیم‌کاری از نظر کاربرد یافته‌های تحقیقاتی در مزرعه را نیز نباید نادیده گرفت. رعایت اصول فنی حاصل از نتایج تحقیقات انجام شده در مناطق مختلف کشور موجب موفقیت زراعت پاییزه حبوبات دیم می‌شود.
برزعلی مهم‌ترین عوامل قابل ذکر در این خصوص را این‌گونه بیان کرد: آماده‌سازی خاک، تغذیه و کوددهی گیاهان، رعایت زمان کاشت، استفاده از میزان بذر توصیه شده در واحد سطح (تراکم بذر)، روش و عمق کاشت و مبارزه با علف‌های هرز در مزارع.
ایشان در ادامه به آماده‌سازی خاک اشاره کرد و گفت: در زراعت دیم تنها عامل تأمین کننده رطوبت مورد نیاز برای رشد و نمو گیاه، آب حاصل از بارندگی‌ها است و خاک به‌عنوان مخزن ذخیره آن محسوب می‌شود و به همین دلیل هرگونه عملیات زراعی که منجر به افزایش ذخیره و حفظ رطوبت در خاک دیم‌زارها شود موجب موفقیت بیشتر زراعت دیم خواهد شد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های ستاره دار را پر کنید. *

*

معادله‌ی امنیتی * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.