بازتاب سخنان رئیس مرکز تحقیقات و آموزش گلستان در پایگاه خبری وزارت جهاد کشاورزی

سخنان قربانعلی روشنی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان در جریان بازدید از مزارع تولید هسته‌های بذری ایستگاه تحقیقات کشاورزی عراقی‌محله گرگان، از معرفی ۱۵ رقم جدید بذر در سال جاری خبر داد و در پایگاه خبری وزارت جهاد کشاورزی منعکس گردید.
به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در این پایگاه خبری آمده است که رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان از معرفی ۱۵ رقم جدید بذر حاصل سال‌ها پژوهش محققان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) خبر داد؛ ارقامی که پس از طی مراحل طولانی تحقیقاتی و اخذ تأییدیه‌های لازم، تا پایان سال ۱۴۰۵ وارد چرخه تولید کشور خواهند شد.
وی با اشاره به نقش پژوهشگران تات در توسعه ارقام جدید زراعی گفت: تولید هر رقم جدید بذر حاصل ۱۰ تا ۱۲ سال فعالیت پژوهشی مستمر است که پس از طی مراحل ارزیابی، آزمایش‌های میدانی و دریافت تأییدیه‌های لازم، به بخش تولید معرفی می‌شود. به گفته وی، ارقام جدید معرفی‌شده تا پایان سال ۱۴۰۵ وارد چرخه تولید و بهره‌برداری کشاورزان خواهند شد.
روشنی در ادامه با تشریح ساختار تخصصی مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان اظهار کرد: فعالیت‌های پژوهشی این مرکز در شش بخش تخصصی انجام می‌شود. در بخش گیاه‌پزشکی، تمرکز بر شناسایی و مدیریت آفات و بیماری‌های نوظهور است و در بخش آب و خاک نیز موضوعاتی مانند تغذیه گیاهی، ریزمغذی‌ها و کودهای ماکرو با هدف ارتقای عملکرد و کیفیت محصولات بررسی می‌شود. همچنین واحد ثبت و گواهی بذر وظیفه نظارت بر تولید هسته‌های بذری در تمامی طبقات محصولات زراعی استان را بر عهده دارد.
وی افزود: در بخش علوم دامی، برنامه‌های اصلاح‌نژاد و بهبود جیره‌های تغذیه‌ای دام و طیور دنبال می‌شود و در حوزه منابع طبیعی نیز با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد مساحت استان گلستان را عرصه‌های ملی تشکیل می‌دهد، پژوهش‌ها با رویکرد بهره‌برداری پایدار و حفاظت هم‌زمان از منابع طبیعی انجام می‌شود.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان همچنین از اجرای ۱۶۰ طرح پژوهشی ملی، استانی و سفارش‌محور در سال جاری خبر داد و گفت: سال گذشته نیز ۱۲ رقم زراعی جدید شامل یک رقم گندم، یک رقم جو، چهار رقم ماش، دو رقم علوفه‌ای، یک رقم سویا و چند رقم دیگر توسط پژوهشگران معرفی شد.
وی تأکید کرد: به‌طور متوسط سالانه ۱۲ تا ۱۵ رقم جدید زراعی توسط مراکز تحقیقاتی تات معرفی می‌شود که با ویژگی‌هایی همچون مقاومت به تنش‌های محیطی از جمله خشکی و شوری، عملکرد بالاتر، کیفیت بهتر و نیاز کمتر به نهاده‌ها، نقش مهمی در افزایش پایداری تولید، ارتقای بهره‌وری و تقویت خودکفایی کشاورزی کشور ایفا می‌کنند.

لینک خبر: https://maj.ir/Z9Hpo

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های ستاره دار را پر کنید. *

*

معادله‌ی امنیتی * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.