برگزاری چهارمین نشست کارگروه تخصصی الگوی کشت نباتات علوفه‌ای استان در مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان

چهارمین جلسه کارگروه تخصصی نباتات علوفه‌ای کمیته الگوی کشت استان با هدف تحلیل و بررسی وضعیت کشت و تولید نباتات علوفه‌ای استان در سالن شهید سردار سلیمانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان تشکیل شد.
به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان؛ این نشست به ریاست علیرضا کیانی دبیر کمیته الگوی کشت استان، فاطمه شیخ معاون پژوهشی مرکز، دبیرکارگروه، محققین و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان به منظور بررسی روند اجرای الگوی کشت نباتات علوفه‌ای و بررسی چالش‌های تولید در سال زراعی جاری برگزار گردید.
علیرضا کیانی، دبیر کمیته الگوی کشت، در این جلسه اظهار داشت؛ سطح زیرکشت و میزان تولید گیاهان علوفه‌ای باید بر اساس برنامه الگوی کشت ابلاغی تعیین و لحاظ شود.
وی تأکید کرد؛ یکی از مهم‌ترین عوامل در برآورد دقیق نیاز و برنامه‌ریزی تولید گیاهان علوفه‌ای، دسترسی به آمار واقعی و به‌روز تعداد واحدهای دامی موجود در استان است؛ چرا که تعیین سطح مورد نیاز برای تولید علوفه استان باید متناسب با جمعیت دامی و نیاز واقعی دام استان صورت گیرد.
محمدتقی فیض‌بخش دبیر کارگروه تخصصی نباتات علوفه‌ای، در این نشست گفت؛ استان گلستان از ظرفیت بالایی در زمینه تولید گیاهان علوفه‌ای برخوردار است به طوری که توسعه کشت گیاهان علوفه‌ای پاییزه و همچنین گیاهان علوفه‌ای کم‌آب‌بر در فصل تابستان، از جمله سورگوم و ارزن، می‌تواند نقش مؤثری در استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود، افزایش تولید علوفه و تأمین نیاز دام استان داشته باشد.
در بخش دیگری از این نشست غلامعلی هلاکو محقق بخش علوم دامی مرکز به تاریخ برداشت گیاهان علوفه‌ای، به‌ویژه در کشت‌های مخلوط غلات و لگوم‌ها اشاره نمودند که باید بر اساس شاخص‌های کیفی علوفه و مرحله مناسب رسیدگی گیاه باشد.
هلاکو تأکید کرد؛ انتخاب زمان مناسب برداشت نقش مهمی در دستیابی به علوفه با کیفیت مطلوب و تهیه سیلوی مناسب داشته و می‌تواند موجب کاهش هدررفت ماده خشک، حفظ ارزش غذایی علوفه و استفاده بهینه از منابع تولید شود.
در ادامه مریم عسکری نماینده تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان، به ارائه گزارش میزان سطح تحقق نباتات علوفه‌ای استان بر اساس سند ابلاغی الگوی کشت استان پرداخت.
در پایان این نشست در پی تبادل نظر اعضای کار گروه، بر ضرورت تداوم کلاس‌های آموزشی ویژه بهره‌برداران با همکاری محققین و ترویج سازمان جهاد استان، همچنین ارائه گزارش دقیق از وضعیت دام‌های سبک و سنگین استان توسط نماینده تولیدات دامی سازمان جهاد به منظور برنامه‌ریزی دقیق جهت برآورد میزان علوفه مورد نیاز استان در جلسه آتی تأکید شد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های ستاره دار را پر کنید. *

*

معادله‌ی امنیتی * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.