همایش بین المللی کشاورزی حفاظتی با حضور بیش از 100 نفر از محققین و اساتید دانشگاه ،کارشناسان، سیاست گزاران، کشاورزن و تولید کنندگان ادوات و ماشینهای کشاورزی شامل بخش های دولتی و خصوصی از سرتاسر جهان از تاریخ 5 جولای تا 7 جولای2017 (14 لغایت 16 تیر 1396) در محل هتل رامادا پلازای شهر قونیه در کشور ترکیه برگزار شد. عنوان کامل این همایش عبارت بود از:
The International Conference on Conservation Agriculture (CA): Strategies for the Promotion and Uptake in the Central and West Asia.
به گزارش روابط عمومی و روابط بین الملل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، در این همایش بین المللی که از طرف سازمان خواروبارجهانی و کشاورزی سازمان ملل متحد) (FAO و وزارت غذا، کشاورزی، و فرآورده های دامی ترکیه و همچنین فدراسیون کشاورزی حفاظتی اروپا (ECAF) ترتیب داده شده بود محققین، کشاورزان و سازندگان ادوات حفاظتی بیش از 21 کشور آسیای مرکزی، غرب آسیا، شمال آفریقا و اروپا و آمریکای جنوبی شامل ایران، انگلستان، اسپانیا، یونان، استرالیا، برزیل، ترکیه، آذربایجان، عراق، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، مولداوی، مراکش، تونس، سوریه و …… حضور داشتند.
دفتر منطقه ای فائو در ترکیه طی دعوتنامه رسمی از دکتر محمد اسماعیل اسدی پژوهشگر بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز گلستان و مدرس رسمی کشاورزی حفاظتی کشور برای ارایه سخنرانی پیرامون وضعیت فعالیتهای انجام شده و راهکارهای ترویج کشاورزی حفاظتی در ایران دعوت به عمل آورد.
دکتر اسدی سخنرای خود را تحت عنوان:
Adoption and promotion of conservation agriculture (CA) in Iran
در روز چهارشنبه 14 تیرماه یعنی اولین روز کنفرانس ارایه داد که به لحاظ فعالیتهای انجام شده در راستای ترویج کشاورزی حفاظتی بین کشاورزان بسیار مورد توجه حاضرین قرار گرفت.
دکتر اسدی در سخنرانی خود با ذکر اشعاری از سهراب سپهری که می گوید چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید و بدانیم اگر کرم نبود ، زندگی چیزی کم داشت اظهار داشت: این اشعار در بیش از 50 سال پیش سروده شده و بسیار مناسب حال امروز ماست به عبارتی دیگر کشاورزی حفاظتی روش جدیدی نیست فقط شیوه نوین تفکر به کشاورزی است.
ایشان در ادامه افزود که ما به دلایل کمبود آب و واقع شدن در کمربند خشک و نیمه خشک جهان و تخریب خاک و نوسانات سالیانه عملکرد و پایین بودن مواد آلی خاک خود نیاز مبرم به ترویج کشاورزی حفاظتی در اراضی آبی و دیم خود داریم. امروز باید بدانیم که کشاورزی حفاظتی نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت می باشد. همچنین دکتر اسدی آخرین آمار سطح کشاورزی حفاظتی در کشور را 150 هزار هکتار اعلام کرد که قرار شد در جدیدترین آمار ارایه شده توسط فائو که در خلال دوماه آینده منتشر می شود آمار کشور ما نیز مدنظر قرار کیرد. در ادامه آقای دکتر اسدی ضمن ارایه فعالیتهای انجام شده برای ترویج و توسعه کشاورزی حفاظتی و همچنین شیوه نوین رایز بد در کشور مثالهایی از استانهای گلستان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان،کرمانشاه در استقبال کشاورزان از شیوه کشاورزی حفاظتی ارایه نمود.
در 4 جلسه موازی برگزار شده روز دوم همایش نیز دکتر اسدی به عنوان رییس یکی از این جلسات برگزیده شد که شامل بحث و تبادل نظر پیرامون راهبردهای اتخاذشده در باره ترویج وتوسعه کشاورزی در کشورهای آسیایی با بارش سالیانه زیر 450 میلیمتر بود.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان GANRRC